Навигација

Опис предмета

2115032 - Савремени шпански језик Г-2

Спецификација предмета
НазивСавремени шпански језик Г-2
Акроним2115032
Студијски програмЈезик, књижевност, култура
Модулмодул Општа лингвистика са страним језиком, модул Шпански језик, хиспанске књижевности и културе
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ6.0Статус предметаобавезан
    Условљеност другим предметимаОдслушан предмет Савремени шпански језик Г-1Облик условљености
    Циљеви изучавања предмета"Разумевање и изражавање (усмено и писмено) на шпанском, почетни ниво (А2 према Европском референтном оквиру). Стицање знања о основним граматичким и правописним правилима шпанског језика (А2 према Европском референтном оквиру). Стицање основних знања о друштвеним и културним специфичностима земаља хиспанског говорног подручја."
    Исходи учења (стечена знања)Општи исходи: Писмена и усмена комуникација на циљном језику. Способност анализе. Способност обраде података. Посебни исходи: Познавање основних речи и израза који се користе у свакодневној комуникацији и који се односе на непосредно окружење и сферу личног интересовања. Разумевање кључних појмова и идеја у кратким и једноставним текстовима. Читање и писање кратких текстова (рекламе, брошуре, јеловници и распореди). Писање краћих састава на задату тему и у форми писама, разгледница и електронске поште.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеНастава усмерена на усвајање основних комуникативних вештина и функција, као и стицање основа шпанског правописа, изговора и морфо-синтактичких структура. Интерактивна настава која активно укључује студенте у процес учења и подстиче критички начин мишљења, позитивно вредновање културних и језичких различитости, као и упознавање са интернационалним и транснационалним културама и идентитетима.
    Садржај практичне наставеИнтерактивна практична настава која омогућава утврђивање комуникативних садржаја уобичајених на основном нивоу учења (А2 према Европском референтном оквиру).
    Литература
    1. Equipo Nuevo Prisma (2014): Nuevo Prisma fusión. Niveles A1+A2. Libro del alumno. Madrid: Edinumen.
    2. VV.AA. (2005): Gramática básica del estudiante de español. Madrid: Difusión.
    3. VV.AA (2011): Embarque 2. Libro del alumno. Madrid: Edelsa.
    4. "Cortés, Maximiano (2007): Gramática y recursos comunicativos 1 (A1-A2), Santillana: Madrid. – (2014), Nuevo Prisma fusión. Niveles A1+A2. Libro de ejercicios. Madrid: Edinumen. "
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    15
    Методе извођења наставеНастава форми предавања и вежби прилагођених савременој методици наставе језика, излагања и дебате, самосталне активности, рад у пару и у мањим групама.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања10Писмени испит35
    Практична настава20Усмени испит10
    Пројекти
    Колоквијуми25
    Семинари