Навигација

Konkurs za izbor kandidata za dodelu jedne delimične stipendije za letnji kurs italijanskog jezika i kulture u Italiji

Италијански језик

Konkurs za izbor kandidata za dodelu jedne delimične stipendije za letnji kurs italijanskog jezika i kulture u Italiji

 

Katedra za italijanistiku poziva sve svoje studente koji su se na Filološki fakultet u Beogradu prvi put upisali 2020. ili 2021. godine, a koji su se u akademskoj 2023/2024. godini upisali na III ili IV godinu studija i izmirili sve svoje finansijske obaveze prema Filološkom fakultetu, da se prijave na konkurs za izbor kandidata za dodelu jedne delimične stipendije za letnji kurs italijanskog jezika i kulture u Firenci, Rimu, Milanu ili Torinu u trajanju od 1 do 4 nedelje, po izboru dobitnika stipendije.

Zainteresovani studenti mogu predati prijave s kratkom biografijom (obavezno navesti broj indeksa i e-mail adresu preko koje će studenti biti obavešteni o ishodu konkursa) sekretaru Katedre Žaklini Vitorović u kancelariji 525 na 5. spratu nove zgrade Fakulteta od ponedeljka do petka od 14 do 16 časova najkasnije do petka 10. maja 2024. u 16 časova uz obaveznu prethodnu najavu predaje kompletne dokumentacije na e-mail adresu: italianistica@fil.bg.ac.rs

Prilikom odabira kandidata u obzir će biti uzeti:

  • ukupan prosek ocena na studijama;
  • prosek ocena iz predmeta Katedre za italijanistiku;
  • zbir ESPB sa položenih ispita;
  • ekonomski uslovi života studenata.

Neće biti razmatrane prijave studenata koji imaju manje od 20 i više od 40 godina.

Prednost će imati oni studenti koji nikad nisu dobili neku od stipendija nekog od navedenih ili nenavedenih univerziteta ili drugih ustanova u Italiji, bilo direktno bilo preko Katedre za italijanistiku ili Filološkog fakulteta u Beogradu.

Po završetku konkursa biće formirana rang-lista prijavljenih kandidata koji ispunjavaju sve navedene uslove.

Za dodatne informacije studenti se mogu obratiti na: