Навигација

Опис предмета

1419332 - Савремени енглески језик П-2 (А2)

Спецификација предмета
НазивСавремени енглески језик П-2 (А2)
Акроним1419332
Студијски програмЈезик, књижевност, култура,Српска књижевност и језик,Српска књижевност и језик са компаратистиком,Српски језик и књижевност
Модулмодул Албански језик, књижевност, култура, модул Библиотекарство и информатика, модул Библиотекарство и информатика са страним језиком, модул Бугарски језик, књижевност, култура, модул Грчки језик, књижевност, култура, модул Енглески језик, књижевност, култура, модул Италијански језик, књижевност, култура, модул Јапански језик, књижевност, култура, модул Кинески језик, књижевност, култура, модул Мађарски језик, књижевност, култура, модул Немачки језик, књижевност, култура, модул Општа књижевност и теорија књижевности, модул Општа лингвистика са страним језиком, модул Пољски језик, књижевност, култура, модул Румунски језик, књижевност, култура, модул Руски језик, књижевност, култура, модул Скандинавски језици, књижевности, културе, модул Словачки језик, књижевност, култура, модул Турски језик, књижевност, култура, модул Украјински језик, књижевност, култура, модул Француски језик, књижевност, култура, модул Холандски језик, књижевност, култура, модул Чешки језик, књижевност, култура, модул Шпански језик, хиспанске књижевности, културе, Наставнички профил, Филолошки профил
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ3.0Статус предметаизборни
    Условљеност другим предметимаОдслушан изборни предмет Савремени енглески језик П-1 (А2)Облик условљености
    Циљеви изучавања предметаРазвијање вештина комуникације и стицање знања из граматике/вокабулара на А2 нивоу.
    Исходи учења (стечена знања)Након другог одслушаног семестра, студент даље развија основне способности комуницирања на енглеском језику. Развој се огледа у још бољој способности да разуме реченице и фреквентне изразе који спадају у основни вид комуникације. Такође, способан је да са још већом лакоћом пружи и разуме основне информације везане за личне податке и своје непосредно окружење користећи стечена знања из граматике/вокабулара.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеТеоријска настава обавља се искључиво у сврхе обнављања градива и представљања нових граматичких и језичких јединица.
    Садржај практичне наставеНа часовима (вежбама) обрађују се одабрани текстови и вежбања из једног од обавезних уџбеника ради проширивања вокабулара, развијања способности разумевања једноставнијих текстова и савладавања основних граматичких јединица. Све обрађене граматичке јединице одговарају прописаном нивоу, односно степену A2 Заједничког европског оквира за живе језике. Лексичке јединице које се обрађују на часовима такође се уклапају у дати ниво. Теме за конверзацију одговарају граматичком и лексичком садржају наставе.
    Литература
    1. Избор текстова и вежбања за Савремени енглески језик П-1 и П-2 (А2)
    2. Essential Grammar in Use, Raymond Murphy, CUP
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    13
    Методе извођења наставеНастава се обавља у учионици, употребом класичних метода наставе. Све јединице прописане програмом обрађују се на часу. На крају сваког часа, студенатима се за прво следеће предавање задаје домаћи задатак који је увек у вези са садржајем обрађеним на часу. Уз индивидуални рад, користе се и метод групног рада и рада у паровима. Студенти стога имају прилике за самостално излагање на часу, али и рад у групи у којој се основна комуникација врши на енглеском језику.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавањаПисмени испит
    Практична наставаУсмени испит50
    Пројекти
    Колоквијуми50
    Семинари