Навигација

Опис предмета

1420536 - Арапски дијалекти 2 (магрепски дијалекат 2)

Спецификација предмета
НазивАрапски дијалекти 2 (магрепски дијалекат 2)
Акроним1420536
Студијски програмЈезик, књижевност, култура
Модулмодул Албански језик, књижевност, култура, модул Арапски језик, књижевност, култура, модул Библиотекарство и информатика, модул Библиотекарство и информатика са страним језиком, модул Бугарски језик, књижевност, култура, модул Грчки језик, књижевност, култура, модул Енглески језик, књижевност, култура, модул Јапански језик, књижевност, култура, модул Кинески језик, књижевност, култура, модул Мађарски језик, књижевност, култура, модул Немачки језик, књижевност, култура, модул Општа књижевност и теорија књижевности, модул Општа лингвистика са страним језиком, модул Румунски језик, књижевност, култура, модул Скандинавски језици, књижевности, културе, модул Француски језик, књижевност, култура
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ3.0Статус предметаизборни
      Условљеност другим предметимаУписана текућа година студија. Одрађене предиспитне обавезе. Положени испити из Морфосинтаксе арапског језика 2 и Савременог арапског језика Г-4.Облик условљености
      Циљеви изучавања предметаРазвијање основних комуникативних компетенција на мароканском дијалекту арапског језика.
      Исходи учења (стечена знања)Студент развија комуникативне компетенције на мароканском дијалекту и то кроз читање текстова из уџбеника, гледање видео материјала, преслушавање аудио материјала, као и кроз саме вежбе комуникације, на тему различитих ситуација из свакодневног живота, као и у појединим комплекснијим ситуацијама. На крају курса, студент има унапређене основне комуникативне компетенције на мароканском дијалекту и уме да успостави нешто комплекснију комуникацију.
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеАнализирање грамтичких целина које се разликују у односу на савремени арапски језик. Читање и обрада текстова и дијалога из уџбеника, у вези са различитим ситуацијама из свакодневног живота у Мароку.
      Садржај практичне наставеАнализирање грамтичких целина које се разликују у односу на савремени арапски језик. Читање и обрада текстова и дијалога из уџбеника, у вези са различитим ситуацијама из свакодневног живота у Мароку. Вежбање комуникације кроз дијалоге постављене тако да је могућа њихова примена у свакодневном животу. Преслушавње и анализа аудио и видео материјала и циљу што ефикаснијег савлађивања специфичности мароканског дијалекта.
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      13
      Методе извођења наставеВежбе. Конверзација. Употреба аудио и видео материјала.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавања30Писмени испит
      Практична наставаУсмени испит70
      Пројекти
      Колоквијуми
      Семинари