Navigacija

Opis predmeta

1420536 - Arapski dijalekti 2 (magrepski dijalekat 2)

Specifikacija predmeta
Naziv Arapski dijalekti 2 (magrepski dijalekat 2)
Akronim 1420536
Studijski program Jezik, književnost, kultura
Modul modul Albanski jezik, književnost, kultura, modul Arapski jezik, književnost, kultura, modul Bibliotekarstvo i informatika, modul Bibliotekarstvo i informatika sa stranim jezikom, modul Bugarski jezik, književnost, kultura, modul Grčki jezik, književnost, kultura, modul Engleski jezik, književnost, kultura, modul Japanski jezik, književnost, kultura, modul Kineski jezik, književnost, kultura, modul Mađarski jezik, književnost, kultura, modul Nemački jezik, književnost, kultura, modul Opšta književnost i teorija književnosti, modul Opšta lingvistika sa stranim jezikom, modul Rumunski jezik, književnost, kultura, modul Skandinavski jezici, književnosti, kulture, modul Francuski jezik, književnost, kultura
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
    Nastavnik/saradnik (DON)
      Broj ESPB 3.0 Status predmeta izborni
      Uslovljenost drugim predmetima Upisana tekuća godina studija. Odrađene predispitne obaveze. Položeni ispiti iz Morfosintakse arapskog jezika 2 i Savremenog arapskog jezika G-4. Oblik uslovljenosti
      Ciljevi izučavanja predmeta Razvijanje osnovnih komunikativnih kompetencija na marokanskom dijalektu arapskog jezika.
      Ishodi učenja (stečena znanja) Student razvija komunikativne kompetencije na marokanskom dijalektu i to kroz čitanje tekstova iz udžbenika, gledanje video materijala, preslušavanje audio materijala, kao i kroz same vežbe komunikacije, na temu različitih situacija iz svakodnevnog života, kao i u pojedinim kompleksnijim situacijama. Na kraju kursa, student ima unapređene osnovne komunikativne kompetencije na marokanskom dijalektu i ume da uspostavi nešto kompleksniju komunikaciju.
      Sadržaj predmeta
      Sadržaj teorijske nastave Analiziranje gramtičkih celina koje se razlikuju u odnosu na savremeni arapski jezik. Čitanje i obrada tekstova i dijaloga iz udžbenika, u vezi sa različitim situacijama iz svakodnevnog života u Maroku.
      Sadržaj praktične nastave Analiziranje gramtičkih celina koje se razlikuju u odnosu na savremeni arapski jezik. Čitanje i obrada tekstova i dijaloga iz udžbenika, u vezi sa različitim situacijama iz svakodnevnog života u Maroku. Vežbanje komunikacije kroz dijaloge postavljene tako da je moguća njihova primena u svakodnevnom životu. Preslušavnje i analiza audio i video materijala i cilju što efikasnijeg savlađivanja specifičnosti marokanskog dijalekta.
      Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
      Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
      1 3
      Metode izvođenja nastave Vežbe. Konverzacija. Upotreba audio i video materijala.
      Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
      Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
      Aktivnosti u toku predavanja 30 Pismeni ispit
      Praktična nastava Usmeni ispit 70
      Projekti
      Kolokvijumi
      Seminari