Навигација

Опис предмета

2114031 - Савремени француски језик Г-1

Спецификација предмета
НазивСавремени француски језик Г-1
Акроним2114031
Студијски програмЈезик, књижевност, култура
Модулмодул Општа лингвистика са страним језиком, модул Француски језик, књижевност, култура
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ6.0Статус предметаобавезни/изборни
    Условљеност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаРазвијање четири основне језичке вештине на француском језику (разумевање писаног текста, разумевање на слух, писана и говорна продукција) до нивоа А1, према Заједничком европском референтном оквиру за језике. Усвајање основних граматичких појмова везаних за француски језик, предвиђених нивоом A1 Заједничког европског референтног оквира за језике.
    Исходи учења (стечена знања)Након одслушаног семестра студент разуме и користи најфректветније речи и изразе француског језика у усменом и писаном изражавању. У стању је да комуницира на француском на познате теме под условом да саговорник говори разговетно и полако. Може дати основне податке о себи и другима; разуме и може пружити једноставна упутства за просторну оријентацију; разуме једноставне административне формуларе и у стању је да их попуни; разуме мени ресторана и може изабрати ресторан у складу са својим потребама; разуме кратке туристичке и културне понуде; разуме и пише разгледнице; комуницира о члановима своје и туђе породице. Упознат је с основним граматичким категоријама неопходним за креирање и разумевање једноставних реченица на француском.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеГраматички садржаји у складу са нивоом А1 (према Заједничком европском референтном оквиру за језике). Континуирана провера пређеног градива кроз обављање индивидуалних задатака.
    Садржај практичне наставеРазвој свих језичких вештина (разумевање писаног текста, разумевање на слух, писана и говорна продукција) у складу са нивоом А1 (према Заједничком европском референтном оквиру за језике). Увежбавање лексике и граматике у складу са нивоом А1. Континуирана провера пређеног градива кроз обављање индивидуалних и групних задатака и решавање тестова.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    17
    Методе извођења наставеПредавања, вежбе, консултације. Стална провера разумевања и савладаности градива усмено на часу и кроз израду домаћих задатака.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања30Писмени испит60
    Практична наставаУсмени испит10
    Пројекти
    Колоквијуми
    Семинари