Навигација

Опис предмета

2115034 - Савремени шпански језик Г-4

Спецификација предмета
НазивСавремени шпански језик Г-4
Акроним2115034
Студијски програмЈезик, књижевност, култура
Модулмодул Општа лингвистика са страним језиком, модул Шпански језик, хиспанске књижевности и културе
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ6.0Статус предметаобавезан
      Условљеност другим предметимаПоложен предмет Савремени шпански Г3.Облик условљености
      Циљеви изучавања предметаУсмена и писана комуникација на шпанском језику у складу са нивоом Б1.2 (према Заједничком еврепском референтном оквиру за језике) с посебним нагласком на комуникацију у академском домену. Развој лингвистичке, прагматичке, социолингвистичке и интеркултурне компетенције на шпанском језику у складу са нивоом Б1.2.
      Исходи учења (стечена знања)Усмена и писмена комуникација на циљном језику у складу са нивоом Б1.2 ”Заједничког европског референтног оквира за језике” (Савет Европе 2021). Разумевање основних принципа академске писмености и њихова имплементација у самосталном и колаборативном раду. Развој стратегија учења, с посебним фокусом на стратегије учења страног језика и развој социокултурне и интеркултурне компетенције. Самостално учење. Колаборативно учење. Способност самосталног размишљања. Уважавање и позитивно вредновање језичке и културне разноликости интернационалног друштва.
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеСадржаји су усклађени са нивоом Б1.2 према ”Заједничком европском референтном оквиру за језике”.
      Садржај практичне наставеРазвој лингвистичке, прагматичке, социолингвистичке и интеркултурне компетенција у складу са нивоом Б1.2, према Заједничком европском референтном оквиру за језике. Усмена и писана интеракција и продукција, дискусије, дебате, разумевање текста, рад са мултимедијалним ресурсима и практичне вежбе.
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      15
      Методе извођења наставеНастава је заснована на комуникативном приступу који је окренут ка решавању задатака и сналажење у различитим ситуацијама.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавања10Писмени испит40
      Практична настава10Усмени испит20
      Пројекти10
      Колоквијуми10
      Семинари