Навигација

Sedmo izdanje Мeđunarodne letnje škole latinoameričkih studija

Иберијске студије

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na nekoliko događaja u okviru projekta Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija koja se organizuje po 7. put u organizaciji Društva hispanista, i u saradnji sa Institutom za evropske studije i Centrom za Iberoameričke studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

1. Uvod u Letnju školu latinoameričkih studija –  književni razgovor sa Andreom Jeftanović u Kolarcu, 20. jul u 19:00 časova.
Andrea Jeftanović (Santjago de Čile, 1970) je književnica i univerzitetska profesorka. Prvobitno se školovala za sociologa, da bi kasnije doktorirala hispanoameričku književnost na Univerzitetu Kalifornije u Berkliju.
Autorka je sedam knjiga. Naslovi romana uključuju Escenario de guerra, Geografía de la lengua, No aceptes caramelos de extraños i Destinos errantes. U oblasti eseja objavila je Conversaciones con Isidora Aguirre, Hablan los hijos i Escribir desde el trapecio. Većina njih objavljena je u raznim zemljama španskog govornog područja i prevedena je na danski, engleski, portugalski. Upravo je u procesu prevođenja i objavljivanja prvi prevod jednog njenog dela na srpski jezik u izdanju Akademske knjige.
Andrea je smeli glas čileanske književnosti čija dela uspešno brišu granice između umetničke i vanumrtničke stvarnosti.

2. Otvaranje 7. izdanja Letnje škole koje organizujemo 26. jula u 18:00 časova u UK Parobrod. Počasni gost naše ovogodišnje Letnje škole, prof. dr Andres Malamud (biografija u prilogu) održaće predavanje na temu: Forty years of democracy in Argentina, and what happened to the development?

3. Profesor Malamud će takođe održati predavanje u Institut za evropske studije 27.7. u 12:00 časova na temu: European and Latin American integration in the times of turmoil

Više detalja o samom projektu, potvrđenim predavačima, kao i o načinu prijave možete pronaći na sledećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqQedZ3mJRfbzrt__i0t8c4_0voCgml5CmK5rQCDWiqZ7qIg/viewform?fbclid=IwAR1JEfT0014w7lXix9R0jt0qSfPntmvFb7jn_Bm335QUIIIAqz_rnm-0Y2E.