Навигација

Опис предмета

2130133 - Практикум из словеначког језика 3

Спецификација предмета
НазивПрактикум из словеначког језика 3
Акроним2130133
Студијски програмЈезик, књижевност, култура
Модулмодул Општа лингвистика са страним језиком
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ3.0Статус предметаизборни
    Условљеност другим предметимастудент похађа наставу из предмета Савремени словеначки језик 3Облик условљености
    Циљеви изучавања предметаКурс се надовезује на предмет Савремени словеначки језик 3 и омогућава споразумевање у једноставнијем разговору.
    Исходи учења (стечена знања)Студент је оспособљен за разговор.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеУпознавање са основним фразама и изразима стандардног словеначког језика, споразумевање у једноставнијем разговору. Предмет се наставља на Савремени словеначки језик 3 и компетенције које студент добија доприносе остваривању дела циља студијског програма. Упознавање са приручницима за словеначки језик као страни.
    Садржај практичне наставеСпоразумевање у једноставнијем разговору. Употреба једноставнијих језичких целина савременог словеначког језика. Укупно стечена знања се употребљавају са циљем да се студент оспособи за усмено и писмено изражавање на мање захтевном нивоу.Постепена примена стечених језичких знања у складу са потребама студената који владају словеначким језиком на основном нивоу. Организоваће се радионице са модерирањем рада у пару према нивоима знања студената.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    04
    Методе извођења наставеАктивно учествовање студената у активностима у настави као што су дискусије, радионице, рад у групама (модериран разговор у пару), рад у малим групама и групна дискусија, извршавање предвиђених индивидуалних и групних задатака итд. Студент је дужан да похађа вежбе предвиђене наставним планом и програмом и мора бити спреман за час. Ово подразумева редовну израду домаћих задатака, припрему за час и учествовање у разговору са сарадником. Студент нема право полагања испита уколико није био присутан на 80% од укупног броја часова вежби.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавањаПисмени испит40
    Практична настава30Усмени испит30
    Пројекти
    Колоквијуми
    Семинари