Navigacija

Opis predmeta

2130133 - Praktikum iz slovenačkog jezika 3

Specifikacija predmeta
Naziv Praktikum iz slovenačkog jezika 3
Akronim 2130133
Studijski program Jezik, književnost, kultura
Modul modul Opšta lingvistika sa stranim jezikom
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 3.0 Status predmeta izborni
    Uslovljenost drugim predmetima student pohađa nastavu iz predmeta Savremeni slovenački jezik 3 Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Kurs se nadovezuje na predmet Savremeni slovenački jezik 3 i omogućava sporazumevanje u jednostavnijem razgovoru.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Student je osposobljen za razgovor.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Upoznavanje sa osnovnim frazama i izrazima standardnog slovenačkog jezika, sporazumevanje u jednostavnijem razgovoru. Predmet se nastavlja na Savremeni slovenački jezik 3 i kompetencije koje student dobija doprinose ostvarivanju dela cilja studijskog programa. Upoznavanje sa priručnicima za slovenački jezik kao strani.
    Sadržaj praktične nastave Sporazumevanje u jednostavnijem razgovoru. Upotreba jednostavnijih jezičkih celina savremenog slovenačkog jezika. Ukupno stečena znanja se upotrebljavaju sa ciljem da se student osposobi za usmeno i pismeno izražavanje na manje zahtevnom nivou.Postepena primena stečenih jezičkih znanja u skladu sa potrebama studenata koji vladaju slovenačkim jezikom na osnovnom nivou. Organizovaće se radionice sa moderiranjem rada u paru prema nivoima znanja studenata.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    0 4
    Metode izvođenja nastave Aktivno učestvovanje studenata u aktivnostima u nastavi kao što su diskusije, radionice, rad u grupama (moderiran razgovor u paru), rad u malim grupama i grupna diskusija, izvršavanje predviđenih individualnih i grupnih zadataka itd. Student je dužan da pohađa vežbe predviđene nastavnim planom i programom i mora biti spreman za čas. Ovo podrazumeva redovnu izradu domaćih zadataka, pripremu za čas i učestvovanje u razgovoru sa saradnikom. Student nema pravo polaganja ispita ukoliko nije bio prisutan na 80% od ukupnog broja časova vežbi.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja Pismeni ispit 40
    Praktična nastava 30 Usmeni ispit 30
    Projekti
    Kolokvijumi
    Seminari