Навигација

Стипендије Фондације Студеница за будуће учитеље и наставнике

Српски језик

Стипендије Фондације Студеница за будуће учитеље и наставнике

Фондација Студеница ће за школску 2023/24. годину доделити по једну стипендију најбоље рангираним кандидатима на пријемном испиту на педагошким факултетима у Србији. Поред тога, по једна стипендија биће додељена кандидатима који се при упису определе за наставничка занимања на факултетима у Србији који предвиђају тај смер (превасходно за предмете Српски језик и књижeвност и Математика, с обзиром на то да су обавезни у свим школама). Пет најбоље рангираних са поменутих факултета односно студијских програма моћи ће у септембру да се пријаве на конкурс за стипендије.

Ове године по једна стипендија биће додељена најбоље рангираним кандидатима који се определе за студијски програм Српски језик и књижевност – модул Филологија и настава, Катедре за српски језик са јужнословенским језицима Филолошког факултета Универзитета у Београду и за студијски програм Математика, модул Професор математике и рачунарства, Математичког факултета Универзитета у Београду.

Од 40 стипендија, колико Фондација Студеница додељује годишње, 10 до 15 стипендија доделиће ове године за наставничка занимања, од чега најмање 10 за бруцоше. Један број стипендија доделиће се студентима који се определе за наставничка занимања на другој години студија или касније.


Конкурс за стипендије за бруцоше будуће учитеље и наставнике биће отворен на сајту Фондације Студеница у оквиру редовног конкурса за стипендије који се расписује почетком сваке академске године. Критеријуме за доделу стипендија можете погледати на линку: http://sr.studenica.org/procedura-prijavljivanja.html.