Navigacija

Stipendije Fondacije Studenica za buduće učitelje i nastavnike

Srpski jezik

Stipendije Fondacije Studenica za buduće učitelje i nastavnike

Fondacija Studenica će za školsku 2023/24. godinu dodeliti po jednu stipendiju najbolje rangiranim kandidatima na prijemnom ispitu na pedagoškim fakultetima u Srbiji. Pored toga, po jedna stipendija biće dodeljena kandidatima koji se pri upisu opredele za nastavnička zanimanja na fakultetima u Srbiji koji predviđaju taj smer (prevashodno za predmete Srpski jezik i književnost i Matematika, s obzirom na to da su obavezni u svim školama). Pet najbolje rangiranih sa pomenutih fakulteta odnosno studijskih programa moći će u septembru da se prijave na konkurs za stipendije.

Ove godine po jedna stipendija biće dodeljena najbolje rangiranim kandidatima koji se opredele za studijski program Srpski jezik i književnost – modul Filologija i nastava, Katedre za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i za studijski program Matematika, modul Profesor matematike i računarstva, Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Od 40 stipendija, koliko Fondacija Studenica dodeljuje godišnje, 10 do 15 stipendija dodeliće ove godine za nastavnička zanimanja, od čega najmanje 10 za brucoše. Jedan broj stipendija dodeliće se studentima koji se opredele za nastavnička zanimanja na drugoj godini studija ili kasnije.


Konkurs za stipendije za brucoše buduće učitelje i nastavnike biće otvoren na sajtu Fondacije Studenica u okviru redovnog konkursa za stipendije koji se raspisuje početkom svake akademske godine. Kriterijume za dodelu stipendija možete pogledati na linku: http://sr.studenica.org/procedura-prijavljivanja.html.