Навигација

САВРЕМЕНИ СТРАНИ ЈЕЗИК П-1: УПУТСТВА ЗА ДРУГИ КРУГ ПРИЈАВЕ (21–24. X)

Опште вести

Студенти који су пропустили да попуне формулар са листом жеља до 17. октобра у 17 часова, као и студенти који нису распоређени у првом кругу због погрешно попуњеног формулара, могу се у другом року (21–24. X) пријавити за похађање неког од језика на којима је остало слободних места попуњавањем формулара на дну овог обавештења. Списак језика, са свим информацијама, можете преузети ОВДЕ.

Пре него што приступите попуњавању формулара, пажљиво прочитајте упутства. Формулар попуњавају само студенти који први пут пријављују похађање наставе из одређеног П-1 језика. Студенти који су одређени П-1 језик већ слушали у школској 2022/23. години исти предмет пријављују искључиво путем електронског студентског сервиса, и то после 25. октобра, од тренутка када пријава П-1 језика буде омогућена на сервису. Студенти који желе да промене П-1 језик у односу на школску 2022/23. годину приступиће пријави путем формулара на дну овог обавештења.

Потребно је да студенти обрате пажњу на шифре испред назива предмета: предмете чија шифра почиње бројем 21 могу бирати студенти уписани у прву годину у школској 2023/24, док предмете са шифром 14 бирају студенти уписани пре 2023/24. године.

У формулару треба најпре навести тражене личне податке (водећи рачуна о задатом формату броја индекса), а потом попунити листу жеља.

Студенти који су положили улазни тест из енглеског језика 15. октобра (и желе да похађају Савремени енглески језик П-1), а нису благовремено попунили пријавни формулар у првом року, треба то да учине у другом року.

 На личну електронску адресу пријављену у формулару студентима ће стићи обавештење о успешној пријави, као и обавештења о изменама података, које могу вршити током периода пријављивања.

По закључењу пријаве, cтуденти се распоређују на језике рангирањем на основу броја бодова остварених на ранг-листи приликом уписа на Факултет, а према листи жеља коју су попунили, у складу са кадровским и организационим могућностима катедара. Тек по објављивању коначних ранг-листа студенти ће бити обавештени о начину пријаве предметâ на електронском сервису е-студент.

Настава на изборним језицима П-1 почеће да се одвија од 23. октобра, према распореду истакнутом на катедрама, а студенти расподељени у другом кругу моћи ће да се прикључе настави после 25. октобра, пошто буде објављена листа полазника по језицима на основу расподеле у другом кругу.

Пријавни формулар, који ће бити активан од 21. 10. у 12 часова до 24. 10. у 14 часова, доступан је на линку: https://forms.gle/h3oxKzYPmZATWjsz7.

 *  Студенти који неки од П-1 језика желе да прате и полажу факултативно треба да се предметном наставнику или сараднику обрате са молбом између 23. и 30. октобра. Уколико добију сагласност за похађање предмета, потребно је да је проследе на адресе pomocnijezik@gmail.com и studije@fil.bg.ac.rs. После 30. октобра наставници нису дужни да разматрају захтеве студената који желе да П-1 језик похађају факултативно.

** Пријава преко формулара односи се искључиво на први део помоћног страног језика, тј. Савремени страни језик П-1 – пријава на изборне језике П-3, на други словенски језик са посебне изборне листе итд., вршиће се, као до сада, према катедарским упутствима.