Navigacija

SAVREMENI STRANI JEZIK P-1: UPUTSTVA ZA DRUGI KRUG PRIJAVE (21–24. X)

Opšte vesti

Studenti koji su propustili da popune formular sa listom želja do 17. oktobra u 17 časova, kao i studenti koji nisu raspoređeni u prvom krugu zbog pogrešno popunjenog formulara, mogu se u drugom roku (21–24. X) prijaviti za pohađanje nekog od jezika na kojima je ostalo slobodnih mesta popunjavanjem formulara na dnu ovog obaveštenja. Spisak jezika, sa svim informacijama, možete preuzeti OVDE.

Pre nego što pristupite popunjavanju formulara, pažljivo pročitajte uputstva. Formular popunjavaju samo studenti koji prvi put prijavljuju pohađanje nastave iz određenog P-1 jezika. Studenti koji su određeni P-1 jezik već slušali u školskoj 2022/23. godini isti predmet prijavljuju isključivo putem elektronskog studentskog servisa, i to posle 25. oktobra, od trenutka kada prijava P-1 jezika bude omogućena na servisu. Studenti koji žele da promene P-1 jezik u odnosu na školsku 2022/23. godinu pristupiće prijavi putem formulara na dnu ovog obaveštenja.

Potrebno je da studenti obrate pažnju na šifre ispred naziva predmeta: predmete čija šifra počinje brojem 21 mogu birati studenti upisani u prvu godinu u školskoj 2023/24, dok predmete sa šifrom 14 biraju studenti upisani pre 2023/24. godine.

U formularu treba najpre navesti tražene lične podatke (vodeći računa o zadatom formatu broja indeksa), a potom popuniti listu želja.

Studenti koji su položili ulazni test iz engleskog jezika 15. oktobra (i žele da pohađaju Savremeni engleski jezik P-1), a nisu blagovremeno popunili prijavni formular u prvom roku, treba to da učine u drugom roku.

 Na ličnu elektronsku adresu prijavljenu u formularu studentima će stići obaveštenje o uspešnoj prijavi, kao i obaveštenja o izmenama podataka, koje mogu vršiti tokom perioda prijavljivanja.

Po zaključenju prijave, ctudenti se raspoređuju na jezike rangiranjem na osnovu broja bodova ostvarenih na rang-listi prilikom upisa na Fakultet, a prema listi želja koju su popunili, u skladu sa kadrovskim i organizacionim mogućnostima katedara. Tek po objavljivanju konačnih rang-lista studenti će biti obavešteni o načinu prijave predmetâ na elektronskom servisu e-student.

Nastava na izbornim jezicima P-1 počeće da se odvija od 23. oktobra, prema rasporedu istaknutom na katedrama, a studenti raspodeljeni u drugom krugu moći će da se priključe nastavi posle 25. oktobra, pošto bude objavljena lista polaznika po jezicima na osnovu raspodele u drugom krugu.

Prijavni formular, koji će biti aktivan od 21. 10. u 12 časova do 24. 10. u 14 časova, dostupan je na linku: https://forms.gle/h3oxKzYPmZATWjsz7.

 *  Studenti koji neki od P-1 jezika žele da prate i polažu fakultativno treba da se predmetnom nastavniku ili saradniku obrate sa molbom između 23. i 30. oktobra. Ukoliko dobiju saglasnost za pohađanje predmeta, potrebno je da je proslede na adrese pomocnijezik@gmail.com i studije@fil.bg.ac.rs. Posle 30. oktobra nastavnici nisu dužni da razmatraju zahteve studenata koji žele da P-1 jezik pohađaju fakultativno.

** Prijava preko formulara odnosi se isključivo na prvi deo pomoćnog stranog jezika, tj. Savremeni strani jezik P-1 – prijava na izborne jezike P-3, na drugi slovenski jezik sa posebne izborne liste itd., vršiće se, kao do sada, prema katedarskim uputstvima.