Навигација

Обавештење о престанку мандата председника Студентског парламента

Опште вести

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

о престанку мандата председника Студентског парламента

Филолошког факултета Универзитета у Београду услед изречене мере опомене због повреде Кодекса професионалне етике

            

            Етичка комисија Филолошког факултета Универзитета у Београду је на седници одржаној 27. 9. 2023. године донела Мишљење бр. 1655/4 којим је утврђено да је Ивана Газдић, председница Студентског парламента Филолошког факултета Универзитета у Београду одговорна за повреду Кодекса професионалне етике, јер је учинила повреде из члана 2, 5, 6, 14, 30 и 33 Кодекса, те је Етичка комисија препоручила декану Филолошког факултета Универзитета у Београду да јој изрекне меру опомене због повреде наведених чланова Кодекса.

            Одлуком декана Филолошког факултета Универзитета у Београду бр. 1655/5 од 19. 10. 2023. године Ивани Газдић, председници студентског парламента Филолошког факултета изречена је мера опомене због повреде чланова 2, 5, 6, 14, 30 и 33 Кодекса професионалне етике Универзитета у Београду. Именована је наведену одлуку примила 20. 10. 2023. године.

            Чланом 133а Статута Универзитета у Београду, у ставу 1, предвиђено је да „Лице коме је по доношењу коначне одлуке изречена мера за повреду Кодекса професионалне етике не може бити бирано за члана органа или тела Универзитета или факултета“, а у ставу 2, да „Лицу из става 1. овог члана, које је члан органа или тела Универзитета или факултета, престаје чланство даном када је обавештено о изреченој мери.“

            Чланом 103 Статута Филолошког факултета Универзитета у Београду, у ставу 4, предвиђено је: „Лице коме је по доношењу коначне одлуке изречена мера за повреду Кодекса професионалне етике не може бити бирано за члана органа или тела Факултета или Универзитета, нити на управљачке функције на Факултету, а у ставу 5: „Лицу из претходног става које је члан органа или тела Факултета или Универзитета, престаје чланство даном када је обавештено о изреченој мери“.

            Имајући у виду наведено, Ивани Газдић, студенту Филолошког факултета Универзитета у Београду, престао је мандат председника Студентског парламента Филолошког факултета Универзитета у Београду.

 

 

ДЕКАН

ФИЛОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

 

Проф. др Ива Драшкић Вићановић