Navigacija

Obaveštenje o prestanku mandata predsednika Studentskog parlamenta

Opšte vesti

O B A V E Š T E Nj E

o prestanku mandata predsednika Studentskog parlamenta

Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu usled izrečene mere opomene zbog povrede Kodeksa profesionalne etike

            

            Etička komisija Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu je na sednici održanoj 27. 9. 2023. godine donela Mišljenje br. 1655/4 kojim je utvrđeno da je Ivana Gazdić, predsednica Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu odgovorna za povredu Kodeksa profesionalne etike, jer je učinila povrede iz člana 2, 5, 6, 14, 30 i 33 Kodeksa, te je Etička komisija preporučila dekanu Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu da joj izrekne meru opomene zbog povrede navedenih članova Kodeksa.

            Odlukom dekana Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu br. 1655/5 od 19. 10. 2023. godine Ivani Gazdić, predsednici studentskog parlamenta Filološkog fakulteta izrečena je mera opomene zbog povrede članova 2, 5, 6, 14, 30 i 33 Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu. Imenovana je navedenu odluku primila 20. 10. 2023. godine.

            Članom 133a Statuta Univerziteta u Beogradu, u stavu 1, predviđeno je da „Lice kome je po donošenju konačne odluke izrečena mera za povredu Kodeksa profesionalne etike ne može biti birano za člana organa ili tela Univerziteta ili fakulteta“, a u stavu 2, da „Licu iz stava 1. ovog člana, koje je član organa ili tela Univerziteta ili fakulteta, prestaje članstvo danom kada je obavešteno o izrečenoj meri.“

            Članom 103 Statuta Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u stavu 4, predviđeno je: „Lice kome je po donošenju konačne odluke izrečena mera za povredu Kodeksa profesionalne etike ne može biti birano za člana organa ili tela Fakulteta ili Univerziteta, niti na upravljačke funkcije na Fakultetu, a u stavu 5: „Licu iz prethodnog stava koje je član organa ili tela Fakulteta ili Univerziteta, prestaje članstvo danom kada je obavešteno o izrečenoj meri“.

            Imajući u vidu navedeno, Ivani Gazdić, studentu Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prestao je mandat predsednika Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

 

DEKAN

FILOLOŠKOG FAKULTETA

 

Prof. dr Iva Draškić Vićanović