Навигација

Друга научно-стручна конференција младих слависта "PhiloSlavicon"

Руски језик

Клуб студената русистике Пушкин организује Другу научно-стручну конференцију младих слависта PhiloSlavicon.

На Конференцију су позвани сви студенти, дипломирани филолози, докторанди и млади научници из струке до 35. године живота.

Тема Конференције је: Појединачне приче, заједничке везе: Славистика као мрежа културних, књижевних и језичких интеракција.

Конференција се одржава 15. и 16. маја у Вијећници Филозофског факултета у Загребу поводом Дана филолога, а циљ јој је повезивање младих слависта и пружање могућности да представе своја истраживања и радове. Након Конференције биће објављен зборник представљених радова. Предаја радова за зборник није услов за учешће на Конференцији.

Заинтересовани излагачи су дужни да Организационом одбору Конференције доставе тезе свог излагања путем посебног обрасца за пријаву најкасније до 31. марта 2024. За оне који нису из Загреба постоји могућност онлајн учешћа.

Више информација, образац за пријаву, као и упутства за обликовање теза можете пронаћи у службеном позиву на линку: https://forms.gle/m3F1fYmsXNbb37tu9.

Све упите можете слати на имејл-адресу danfilologa.ksrup@gmail.com. Правовремено ажуриране информације о Конференцији уз остале занимљивости и објаве налазе се на друштвеним мрежама, Фејсбуку (https://www.facebook.com/ksru.puskin) и Инстаграму (https://www.instagram.com/philoslavicon.ksrup/).