Navigacija

Druga naučno-stručna konferencija mladih slavista "PhiloSlavicon"

Ruski jezik

Klub studenata rusistike Puškin organizuje Drugu naučno-stručnu konferenciju mladih slavista PhiloSlavicon.

Na Konferenciju su pozvani svi studenti, diplomirani filolozi, doktorandi i mladi naučnici iz struke do 35. godine života.

Tema Konferencije je: Pojedinačne priče, zajedničke veze: Slavistika kao mreža kulturnih, književnih i jezičkih interakcija.

Konferencija se održava 15. i 16. maja u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu povodom Dana filologa, a cilj joj je povezivanje mladih slavista i pružanje mogućnosti da predstave svoja istraživanja i radove. Nakon Konferencije biće objavljen zbornik predstavljenih radova. Predaja radova za zbornik nije uslov za učešće na Konferenciji.

Zainteresovani izlagači su dužni da Organizacionom odboru Konferencije dostave teze svog izlaganja putem posebnog obrasca za prijavu najkasnije do 31. marta 2024. Za one koji nisu iz Zagreba postoji mogućnost onlajn učešća.

Više informacija, obrazac za prijavu, kao i uputstva za oblikovanje teza možete pronaći u službenom pozivu na linku: https://forms.gle/m3F1fYmsXNbb37tu9.

Sve upite možete slati na imejl-adresu danfilologa.ksrup@gmail.com. Pravovremeno ažurirane informacije o Konferenciji uz ostale zanimljivosti i objave nalaze se na društvenim mrežama, Fejsbuku (https://www.facebook.com/ksru.puskin) i Instagramu (https://www.instagram.com/philoslavicon.ksrup/).