Навигација

Међународна летња школа о европској вишејезичности

Иберијске студије

Филозофски факултет у Нишу ће у сарадњи са универзитетима Коимбра групе у периоду од 24.6. до 28.6.2024. године бити домаћин Летње школе о европској вишејезичности која је бесплатна за све студенте.

Уз подршку универзитета чланица Коимбра групе, као и програма Еразмус+ КА131, професори са Универзитета Коимбра (Португал), Универзитета у Грацу (Аустрија), Универзитета Јени (Немачка), Универзитета Саламанка (Шпанија) и Универзитета Поатје (координатор пројекта), који су чланови Коимбра групе, одржаће, у сарадњи са професорима Филозофског факултета Универзитета у Нишу, интензиван курс о европској вишејезичности и студијама културне медијације са циљем дељења иновативних приступа учењу језика.

Студентима су у понуди курсеви превођења и примене језика који су подељени у неколико група: бугарски, енглески, немачки, француски, португалски, руски и шпански језик.

Програм летње школе такође нуди прилику присуства ридионици о откривању језика која омогућава свим учесницима да сазнају више о такозваним Мање коришћеним и мање ученим језицима (Less Widely Used and Lesser Taught languages, LWULT) и њиховој важној улози у очувању језичке разноврсности и мултијезичког наслеђа света. Интензивни кратки програм нуди две радионице о LWULT: српски и турски језик.

Студентима Међународне летње школе биће додељена 3 ECTS бода, а учешће је бесплатно.

Позив на енглеском језику и пријавни формулар можете преузети овде.