Navigacija

Međunarodna letnja škola o evropskoj višejezičnosti

Iberijske studije

Filozofski fakultet u Nišu će u saradnji sa univerzitetima Koimbra grupe u periodu od 24.6. do 28.6.2024. godine biti domaćin Letnje škole o evropskoj višejezičnosti koja je besplatna za sve studente.

Uz podršku univerziteta članica Koimbra grupe, kao i programa Erazmus+ KA131, profesori sa Univerziteta Koimbra (Portugal), Univerziteta u Gracu (Austrija), Univerziteta Jeni (Nemačka), Univerziteta Salamanka (Španija) i Univerziteta Poatje (koordinator projekta), koji su članovi Koimbra grupe, održaće, u saradnji sa profesorima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, intenzivan kurs o evropskoj višejezičnosti i studijama kulturne medijacije sa ciljem deljenja inovativnih pristupa učenju jezika.

Studentima su u ponudi kursevi prevođenja i primene jezika koji su podeljeni u nekoliko grupa: bugarski, engleski, nemački, francuski, portugalski, ruski i španski jezik.

Program letnje škole takođe nudi priliku prisustva ridionici o otkrivanju jezika koja omogućava svim učesnicima da saznaju više o takozvanim Manje korišćenim i manje učenim jezicima (Less Widely Used and Lesser Taught languages, LWULT) i njihovoj važnoj ulozi u očuvanju jezičke raznovrsnosti i multijezičkog nasleđa sveta. Intenzivni kratki program nudi dve radionice o LWULT: srpski i turski jezik.

Studentima Međunarodne letnje škole biće dodeljena 3 ECTS boda, a učešće je besplatno.

Poziv na engleskom jeziku i prijavni formular možete preuzeti ovde.