Навигација

Савремени страни језик П-1: други круг пријаве (11–15. X)

Опште вести

Студенти који су пропустили попуњавање листе жеља за Савремени страни језик П-1 до 9. октобра у 17 часова могу се у другом кругу (од 11. октобра у 11.00 до 15. октобра у 16.00 часова) пријавити за похађање неког од језика на којима је остало слободних места попуњавањем Гугл формулара на дну овог обавештења. Списак преосталих места можете преузети ОВДЕ.

Пре него што приступите попуњавању формулара, пажљиво прочитајте упутства, као и информације о потенцијалној условљености похађања, терминима наставе итд., које се налазе у ексел табели „Листа предмета” на врху странице Студије > Основне академске студије > Изборни језици П-1 у зимском семестру 2024/25: https://fil.bg.ac.rs/sr/studije/osnovne-akademske-studije/izborni-jezici-p-1-u-zimskom-semestru-2024-25.

Формулар попуњавају само студенти који први пут пријављују похађање наставе из одређеног П-1 језика. Студенти који су одређени П-1 језик већ слушали у школској 2023/24. години исти предмет пријављују искључиво путем електронског студентског сервиса. Студенти који желе да промене П-1 језик у односу на школску 2023/24. годину приступиће пријави путем формулара на дну овог обавештења.

У формулару треба најпре навести тражене личне податке (водећи рачуна о задатом формату броја индекса), а потом попунити листу жеља. На електронску адресу коју сте пријавили у формулару стићи ће Вам обавештење о успешној пријави, као и обавештења о изменама података, које можете вршити током периода пријављивања.

Студенти који су положили улазни тест из енглеског језика (и желе да похађају Савремени енглески језик П-1), а нису попунили пријавни формулар до 9. октобра, треба то да учине у другом року.

Уколико будете имали недоумице, можете се обратити на адресу pomocnijezik@gmail.com.

Формулар за пријаву активан је од 11. октобра у 11.00 до 15. октобра у 16 часова на следећој адреси: https://forms.gle/6sq7f4xFeicUNqub8.

 

* Пријава преко Гугл формулара односи се искључиво на први део помоћног страног језика, тј. Савремени страни језик П-1 (као и на Латински језик 1, тип предмета СА, шифра 1414101) – пријава на изборне језике П-3, на други словенски језик са посебне изборне листе итд., врши се, као до сада, према катедарским упутствима.

** Студенти који неки од П-1 језика желе да прате и полажу факултативно треба да се предметном наставнику или сараднику обрате са молбом између 14. и 28. октобра. Уколико добију сагласност за похађање предмета, могу га пријавити преко студентског електронског сервиса. Сагласност је претходно потребно проследити на адресу pomocnijezik@fil.bg.ac.rs и предати Одсеку за студентска питања уз молбу за пријаву предмета на општем обрасцу који се набавља у Скриптарници. После 28. октобра наставници нису дужни да разматрају захтеве студената који желе да П-1 језик похађају факултативно.