Navigacija

Savremeni strani jezik P-1: drugi krug prijave (11–15. X)

Opšte vesti

Studenti koji su propustili popunjavanje liste želja za Savremeni strani jezik P-1 do 9. oktobra u 17 časova mogu se u drugom krugu (od 11. oktobra u 11.00 do 15. oktobra u 16.00 časova) prijaviti za pohađanje nekog od jezika na kojima je ostalo slobodnih mesta popunjavanjem Gugl formulara na dnu ovog obaveštenja. Spisak preostalih mesta možete preuzeti OVDE.

Pre nego što pristupite popunjavanju formulara, pažljivo pročitajte uputstva, kao i informacije o potencijalnoj uslovljenosti pohađanja, terminima nastave itd., koje se nalaze u eksel tabeli „Lista predmeta” na vrhu stranice Studije > Osnovne akademske studije > Izborni jezici P-1 u zimskom semestru 2024/25: https://fil.bg.ac.rs/sr/studije/osnovne-akademske-studije/izborni-jezici-p-1-u-zimskom-semestru-2024-25.

Formular popunjavaju samo studenti koji prvi put prijavljuju pohađanje nastave iz određenog P-1 jezika. Studenti koji su određeni P-1 jezik već slušali u školskoj 2023/24. godini isti predmet prijavljuju isključivo putem elektronskog studentskog servisa. Studenti koji žele da promene P-1 jezik u odnosu na školsku 2023/24. godinu pristupiće prijavi putem formulara na dnu ovog obaveštenja.

U formularu treba najpre navesti tražene lične podatke (vodeći računa o zadatom formatu broja indeksa), a potom popuniti listu želja. Na elektronsku adresu koju ste prijavili u formularu stići će Vam obaveštenje o uspešnoj prijavi, kao i obaveštenja o izmenama podataka, koje možete vršiti tokom perioda prijavljivanja.

Studenti koji su položili ulazni test iz engleskog jezika (i žele da pohađaju Savremeni engleski jezik P-1), a nisu popunili prijavni formular do 9. oktobra, treba to da učine u drugom roku.

Ukoliko budete imali nedoumice, možete se obratiti na adresu pomocnijezik@gmail.com.

Formular za prijavu aktivan je od 11. oktobra u 11.00 do 15. oktobra u 16 časova na sledećoj adresi: https://forms.gle/6sq7f4xFeicUNqub8.

 

* Prijava preko Gugl formulara odnosi se isključivo na prvi deo pomoćnog stranog jezika, tj. Savremeni strani jezik P-1 (kao i na Latinski jezik 1, tip predmeta SA, šifra 1414101) – prijava na izborne jezike P-3, na drugi slovenski jezik sa posebne izborne liste itd., vrši se, kao do sada, prema katedarskim uputstvima.

** Studenti koji neki od P-1 jezika žele da prate i polažu fakultativno treba da se predmetnom nastavniku ili saradniku obrate sa molbom između 14. i 28. oktobra. Ukoliko dobiju saglasnost za pohađanje predmeta, mogu ga prijaviti preko studentskog elektronskog servisa. Saglasnost je prethodno potrebno proslediti na adresu pomocnijezik@fil.bg.ac.rs i predati Odseku za studentska pitanja uz molbu za prijavu predmeta na opštem obrascu koji se nabavlja u Skriptarnici. Posle 28. oktobra nastavnici nisu dužni da razmatraju zahteve studenata koji žele da P-1 jezik pohađaju fakultativno.