Navigacija

Research Assessment and Open Science Practices in Serbia / Vrednovanje istraživanja i prakse otvorene nauke u Srbiji

Opšte vesti

Obaveštavamo Vas da će 10. oktobra 2023. godine u okviru serije FAIR National Roadshow, biti organizovan online događaj pod nazivom: Research Assessment and Open Science Practices in Serbia / Vrednovanje istraživanja i prakse otvorene nauke u Srbiji. Učešće je besplatno, ali je registracija neophodna. Registracija se može obaviti putem linka https://fair-impact.eu/events/national-roadshows/open-science-and-research-data-management-policies-serbia. Registracija zahteva kreiranje naloga na FAIR-Impact platformi.

 

Na događaju će se raspravljati o statusu praksi otvorene nauke u zemlji, s osvrtom na aktuelne inicijative i procenjujući izazove kojima će se istraživačka zajednica u Srbiji tek baviti. Agenda za događaj se takođe može pronaći na linku iznad. Ciljna publika su istraživači u Srbiji, kao i donosioci odluka. Skup je na engleskom jeziku. Vreme događaja je 10. oktobar 2023, 11.00 – 13.00h. Događaj će biti online, organizovan putem Zoom platforme, pristupni link će biti poslat registrovanim učesnicima putem e-mail adrese.

 

Više informacija o projektu FAIR-Impact: https://open.ac.rs/index.php/fair-national-roadshow-u-srbiji-vrednovanje-istrazivanja-i-prakse-otvorene-nauke-u-srbiji