Навигација

Обука за јачање капацитета за реаговање на сексуално насиље на факултетима у Србији

Семинар за друштвене наукеИберијске студије

Обавештавамо студенте и запослене да ће у другој половини октобра 2023. године, на Филолошком факултету, бити реализована онлајн обука за реаговање на сексуално насиље у академском контексту, у организацији Виктимолошког друштва Србије.

Обезбеђивање континуиране обуке за све запослене и студенте, у циљу стицања и продубљивања знања о питањима од значаја за спречавање сексуалног узнемиравања и уцењивања, предвиђено је Правилником о спречавању и заштити од сексуалног узнемиравања на Универзитету у Београду и Правилником о заштити од сексуалног узнемиравања на Универзитету у Београду – Филолошком факултету.

Обука је намењена запосленима (наставном и ненаставном особљу) и студентима Филолошког факултета. Похађање обуке је бесплатно, број учесника је ограничен, јер се организује у форми радионице.

Обука се спроводи онлајн и траје четири дана: 16. 10. 2023. (понедељак), 19. 10. 2023. (четвртак), 23. 10. 2023. (понедељак), 26. 10. 2023. (четвртак). Програм обуке налази се у прилогу овог имејла, док ће линк за приступ обуци бити накнадно послат заинтересованим колегиницама и колегама.

Молимо вас да информације о обуци проследите запосленима на вашој катедри, као и да предложите барем једну особу која је заинтересована за похађање обуке, а податке о њој (име и презиме и имејл) пошаљете најкасније до 10. октобра 2023. године, на имејл адресу poverenik@fil.bg.ac.rs.