Navigacija

Obuka za jačanje kapaciteta za reagovanje na seksualno nasilje na fakultetima u Srbiji

Seminar za društvene naukeIberijske studije

Obaveštavamo studente i zaposlene da će u drugoj polovini oktobra 2023. godine, na Filološkom fakultetu, biti realizovana onlajn obuka za reagovanje na seksualno nasilje u akademskom kontekstu, u organizaciji Viktimološkog društva Srbije.

Obezbeđivanje kontinuirane obuke za sve zaposlene i studente, u cilju sticanja i produbljivanja znanja o pitanjima od značaja za sprečavanje seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja, predviđeno je Pravilnikom o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu u Beogradu i Pravilnikom o zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu u Beogradu – Filološkom fakultetu.

Obuka je namenjena zaposlenima (nastavnom i nenastavnom osoblju) i studentima Filološkog fakulteta. Pohađanje obuke je besplatno, broj učesnika je ograničen, jer se organizuje u formi radionice.

Obuka se sprovodi onlajn i traje četiri dana: 16. 10. 2023. (ponedeljak), 19. 10. 2023. (četvrtak), 23. 10. 2023. (ponedeljak), 26. 10. 2023. (četvrtak). Program obuke nalazi se u prilogu ovog imejla, dok će link za pristup obuci biti naknadno poslat zainteresovanim koleginicama i kolegama.

Molimo vas da informacije o obuci prosledite zaposlenima na vašoj katedri, kao i da predložite barem jednu osobu koja je zainteresovana za pohađanje obuke, a podatke o njoj (ime i prezime i imejl) pošaljete najkasnije do 10. oktobra 2023. godine, na imejl adresu poverenik@fil.bg.ac.rs.