Navigacija

Opis predmeta

1419342 - Savremeni engleski jezik P-2 (B2)

Specifikacija predmeta
Naziv Savremeni engleski jezik P-2 (B2)
Akronim 1419342
Studijski program Jezik, književnost, kultura,Srpska književnost i jezik,Srpska književnost i jezik sa komparatistikom,Srpski jezik i književnost
Modul modul Albanski jezik, književnost, kultura, modul Bibliotekarstvo i informatika, modul Bibliotekarstvo i informatika sa stranim jezikom, modul Bugarski jezik, književnost, kultura, modul Grčki jezik, književnost, kultura, modul Engleski jezik, književnost, kultura, modul Italijanski jezik, književnost, kultura, modul Japanski jezik, književnost, kultura, modul Kineski jezik, književnost, kultura, modul Mađarski jezik, književnost, kultura, modul Nemački jezik, književnost, kultura, modul Opšta književnost i teorija književnosti, modul Opšta lingvistika sa stranim jezikom, modul Poljski jezik, književnost, kultura, modul Rumunski jezik, književnost, kultura, modul Ruski jezik, književnost, kultura, modul Skandinavski jezici, književnosti, kulture, modul Slovački jezik, književnost, kultura, modul Turski jezik, književnost, kultura, modul Ukrajinski jezik, književnost, kultura, modul Francuski jezik, književnost, kultura, modul Holandski jezik, književnost, kultura, modul Češki jezik, književnost, kultura, modul Španski jezik, hispanske književnosti, kulture, Nastavnički profil, Filološki profil
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 3.0 Status predmeta izborni
    Uslovljenost drugim predmetima Odslušan izborni predmet Savremeni engleski jezik P-1 (B2) Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Razvijanje veština komunikacije uz sposobnost argumentovanog izražavanja mišljenja o različitim temama i sticanje znanja iz gramatike/vokabulara na B2 nivou. Sticanje sposobnosti tečnog govora bez većih grešaka koje bi omele komunikaciju, ali i razumevanja spontanog govora i predavanja.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Nakon drugog odslušanog semestra, student može da razume glavne ideje tekstova na B2 nivou i da argumentovano izražava svoje mišljenje o određenim temama koristeći adekvatan vokabular. Pri tom, student ne pravi ozbiljne greške koje ugorožavaju razumljivost. Može da razume govore i predavanja na određenu temu i da komunicira bez većih poteškoća u vezi sa većim brojem tema.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Teorijska nastava obavlja se isključivo u svrhe obnavljanja gradiva i predstavljanja novih gramatičkih i jezičkih jedinica.
    Sadržaj praktične nastave Na časovima se obrađuju odabrani tekstovi i vežbanja iz jednog od obaveznih udžbenika radi proširivanja vokabulara, razvijanja sposobnosti razumevanja teksta i savladavanja gramatičkih jedinica na datom nivou. Obrađuju se sve gramatičke jedinice propisane višim srednjim nivoom koji odgovara B2 nivou Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike. Obrađuju se i osnovna načela interpunkcije, pravopis, izgovor. Leksičke jedinice koje se obrađuju na časovima takođe se uklapaju u viši srednji nivo. Kurs sadrži i tvorbu reči, i obradu najčešćih frazalnih glagola. Teme za konverzaciju u skladu su sa propisanim nivoom.
    Literatura
    1. Izbor tekstova i vežbanja za Savremeni engleski jezik P-1 i P-2 (B2)
    2. English Grammar in Use, Raymond Murphy, CUP
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    1 3
    Metode izvođenja nastave Nastava se obavlja klasičnim metodama, u učionici. Sve jedinice obrađuju se na času, i nakon svakog časa od studenata se očekuje da urade zadati domaći koji je uvek u vezi sa sadržajem obrađenim na času. Koristi se metod grupnog rada i rada u parovima. Studenti imaju prilike za samostalno izlaganje na času, ali i rad u grupi u kojoj komuniciraju na engleskom jeziku i zatim individualno predstavljaju stavove iznete u okviru grupe.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja Pismeni ispit
    Praktična nastava Usmeni ispit 50
    Projekti
    Kolokvijumi 50
    Seminari