Navigacija

Opis predmeta

2115031 - Savremeni španski jezik G-1

Specifikacija predmeta
Naziv Savremeni španski jezik G-1
Akronim 2115031
Studijski program Jezik, književnost, kultura
Modul modul Opšta lingvistika sa stranim jezikom, modul Španski jezik, hispanske književnosti i kulture
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 6.0 Status predmeta obavezan
    Uslovljenost drugim predmetima nema Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta "Razumevanje i izražavanje (usmeno i pismeno) na španskom, početni nivo (A1 prema Evropskom referentnom okviru). Sticanje znanja osnovnim gramatičkim i pravopisnim pojmovima španskog jezika (A1 prema Evropskom referentnom okviru). Sticanje osnovnih znanja o društvenim i kulturnim specifičnostima zemalja hispanskog govornog područja."
    Ishodi učenja (stečena znanja) Opšti ishodi: Pismena i usmena komunikacija na ciljnom jeziku. Sposobnost analize. Sposobnost obrade podataka. Posebni ishodi: Poznavanje osnovnih reči i izraza koji se koriste u svakodnevnoj komunikaciji i koji se odnose na neposredno okruženje studenata. Sposobnost učešća u jednostavnoj konverzaciji koja se odnosi na svakodnevne situacije. Sposobnost davanja jednostavnih opisa bića i predmeta. Pisanje kratkih tekstova i popunjavanje različitih vrsta formulara.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Nastava usmerena na usvajanje osnovnih komunikativnih funkcija, osnova španskog pravopisa, izgovora i morfo-sintaktičkih struktura. Interaktivna nastava koja aktivno uključuje studente u proces učenja i podstiče kritički način mišljenja, pozitivno vrednovanje kulturnih i jezičkih različitosti, kao i upoznavanje sa internacionalnim i transnacionalnim kulturama i identitetima.
    Sadržaj praktične nastave Interaktivna praktična nastava koja omogućava utvrđivanje komunikativnih sadržaja uobičajenih na osnovnom nivou učenja (A1 prema Evropskom referentnom okviru).
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    1 5
    Metode izvođenja nastave Nastava formi predavanja i vežbi prilagođenih savremenoj metodici nastave jezika, izlaganja i debate, samostalne aktivnosti, rad u paru i u manjim grupama.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 10 Pismeni ispit 40
    Praktična nastava 20 Usmeni ispit 10
    Projekti
    Kolokvijumi 20
    Seminari