Navigacija

Opis predmeta

2115033 - Savremeni španski jezik G-3

Specifikacija predmeta
Naziv Savremeni španski jezik G-3
Akronim 2115033
Studijski program Jezik, književnost, kultura
Modul modul Opšta lingvistika sa stranim jezikom, modul Španski jezik, hispanske književnosti i kulture
Tip studija osnovne akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 6.0 Status predmeta obavezan
    Uslovljenost drugim predmetima Položen predmet Savremeni španski G2. Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Usmena i pisana komunikacija na španskom jeziku u skladu sa nivoom B1.1 (prema Zajedničkom evrepskom referentnom okviru za jezike)s posebnim naglaskom na komunikaciju u akademskom domenu. Razvoj lingvističke, pragmatičke, sociolingvističke i interkulturne kompetencije na španskom jeziku u skladu sa nivoom B1.1.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Usmena i pismena komunikacija na ciljnom jeziku u skladu sa nivoom B1.1 ”Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike” (Savet Evrope 2021). Razumevanje osnovnih principa akademske pismenosti i njihova implementacija u samostalnom i kolaborativnom radu. Razvoj strategija učenja, s posebnim fokusom na strategije učenja stranog jezika i razvoj sociokulturne i interkulturne kompetencije. Samostalno učenje. Kolaborativno učenje. Sposobnost samostalnog razmišljanja. Uvažavanje i pozitivno vrednovanje jezičke i kulturne raznolikosti internacionalnog društva.
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave Sadržaji su usklađeni sa nivoom B1.1 prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike.
    Sadržaj praktične nastave Razvoj lingvističke, pragmatičke, sociolingvističke i interkulturne kompetencija u skladu sa nivoom B1.1, prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike. Usmena i pisana interakcija i produkcija, diskusije, debate, razumevanje teksta, rad sa multimedijalnim resursima i praktične vežbe.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    1 5
    Metode izvođenja nastave Nastava je zasnovana na komunikativnom pristupu koji je okrenut ka rešavanju zadataka i snalaženje u različitim situacijama.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 10 Pismeni ispit 40
    Praktična nastava 10 Usmeni ispit 20
    Projekti 10
    Kolokvijumi 10
    Seminari