Navigacija

Koncert hora Lučinuška

Opšte vesti

Koncertom PROFESORU TARASJEVU U ČAST Hor Lučinuška želi da zahvali svom osnivaču, rukovodiocu,  dirigentu i decenijskom prijatelju profesoru Andreju Tarasjevu na predanosti i ljubavi kojom su zajedno negovali zajedništvo i duh slovenskih naroda čuvajući autentično muzičko nasleđe, a povodom  profesorovog 90. rođendana.

Na koncertu će biti izvedene  kompozicije pevane u Ruskoj školi u Beogradu koju je 1930-ih godina pohađao prof. Tarasjev, a koje je zapamtio i sačuvao od zaborava predajući ih kao amanet svome horu. Neke od njih davno se ne izvode ni u Rusiji. Potom će publika biti u prilici da čuje mini-retrospektivu pesama  koje su izvođene pod dirigentskom rukom prof. Tarasjeva, a spadaju u muzičku baštinu slovenskih naroda. Treći deo programa  obuhvatiće pesme koje je hor spremao sa novim dirigentom, dostojni naslednik prof. Tarasjeva.

Večerašnjim koncertom dirigovaće dr Ivan Marković i članica hora, prevodilac Mirjana Nikolić;  muzička pratnja prof. Miloš Dobrić, prof. dr Mina Đurić, inženjer Zoran  Dimitrov, a program  će voditi mr Branislava Marković. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/25/ANdrej_T.jpg